Videolectii de matematica pentru clasele 1-4 si formule de geometrie plana si in spatiu. ciorba de spanac – Video lectii de matematica

ciorba de spanac

ciorba de spanac

Ciorba reprezintă, în bucătăria tradițională românească principalul fel de mâncare la prânz. Foarte multe persoane preferă la masa de prânz doar ciorbă sau supă, din mai multe considerente.  Ciorba de spanac nu este atât de populară dar în perioadele de post este bine venită chiar daca nu aduce un aport important. 

ciorba de spanac

Rețeta este simplă, ciorba se face cu borş, zarzavat, roşii şi vreo doi cartofi.

  • 1kg spanac
  • 1litru borş
  • 2 cartofi sau un pahar de orez
  • o ceapă mare sau legătură de ceapă verde
  • un morcov
  • un păstârnac
  • o rădăcină de pătrunjel
  • ardei roșu
  • 3 roşii  sau 200 ml bulion
  • 1 ou  
  • un pahar cu smântână
  • verdeaţă: 1 legătură de leuştean, 1 legătură de pătrunjel, sare, piper

Foarte multe persoane preferă la masa de prânz doar ciorbă sau supă.

Spanacul se spală bine, e plin de nisip: se spală frunză cu frunză în 2-3 ape, se scurge îndelung și se toacă. Zarzavatul – ceapă, morcov, pătrunjel, păstârnac, ardei – se toacă. Cartofii şi roşiile se taie cubuleţe.
Se pun toate la fiert mai puțin roșia care se va pune mai târziu , într-un litru de apă, se fierb cam 15 minute, se adaugă și roșiile cubulețe și se mai fierbe 15 minute, timp în care se fierbe borşul, separat .

Se amestecă dresul: smântână, ou şi 1 polonic de borş, se toacă verdeaţa.

           Dacă zarzavatul a fiert, (şi sigur a fiert!) se pun în ciorbă borşul şi dresul şi se mai lasă să clocotească la foc mic vreo cinci minute Se presară verdeaţa, se potriveşte de sare şi piper, ciorba deja e gata. Este gustoasă dar nu ține de foame.

O zi frumoasă alături de cei dragi! Poftă bună!

Distribuie să știe lumea!

Te-ar putea interesa și...